Verlichting, mono en alcohol controle

De politie is weer begonnen, in samenwerking met VVN Steenwijkerland, verkeerscontroles te houden. Hierbij wordt gecontroleerd op goede fietsverlichting en het in de hand houden van de telefoon (MONO) tijdens het fietsen. Hiernaast wordt er gecontroleerd op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer.

De controles op fietsverlichting zijn voor VVN Steenwijkerland erg belangrijk is. Dit jaar zijn namelijk het hoogste aantal fietsers(229) omgekomen in het verkeer. Dit zijn er 26 meer dan 2019 en één meer dan 2018. Goede fietsverlichting is dus essentieel!

Daarnaast was er tijdens de controles aandacht voor de campagne MONO. Een van de oorzaken van een ongeluk is afleiding. Het blijkt dat nog veel fietsers de telefoon in de hand hebben tijdens het fietsen. Daarom werd er gecontroleerd op fietsen met de telefoon in de hand. De fietsers die geen telefoon in de hand hadden ontvingen een MONO sleutelhanger

Tevens werd gecontroleerd op alcohol en drugs. De controle op alcohol werd uitgevoerd door middel van de blaastest. De blaastest werd uitgevoerd door de politie. Wanneer de bestuurder geen alcohol genuttigd had, werd er een zogenaamde BOB sleutel aan de chauffeur gegeven door een VVN vrijwilliger. De komende maanden zullen er regelmatig van deze controles zijn. De controles worden uitgevoerd op verschillende tijden en dagen.