Thij in actie voor een veilige buurt

Tussen 26 maart en 1 april is er actie gevoerd in Thij. Er waren klachten binnen gekomen op het VVN Participatiepunt over de snelheid van de voertuigen die door Thij reden. Hierop is de snelheidscontrole apparatuur opgesteld in Thij. Gedurende deze periode is de snelheid gecontroleerd van alle passeerde voertuigen.

De toegestane snelheid in Thij is 30 kilometer per uur. Uit de controle bleek dat 96 procent van de voertuigen harder reed dan 30 kilometer per uur. 15 procent van de voertuigen rijdt zelfs harder dan 52 kilometer per uur. De snelheidsbeperking van de snelheid is hier niet voor niets ingesteld. De huizen staan relatief kort op de weg waardoor het uitzicht uit de verschillende uitritten beperkt is. Daarnaast hebben de wegen van rechts voorrang. Maar uit de controle blijkt dat de snelheid niet wordt gerespecteerd. De klachten van de buurt dat er te hard gereden wordt, wordt nu ook bevestigd door de snelheidscontroles.

Op 31 maart is er vervolgens een zichtbare controle uitgevoerd door VVN vrijwilligers. De snelheid van de voertuigen wordt gemeten en de meting van de snelheid wordt getoond op een display. De bestuurders worden dus gelijk geconfronteerd met hun snelheid. Hierbij zie je wel dat de auto afremmen. Echter de snelheid is nog steeds te hoog. De bevindingen van de controles worden doorgespeeld naar de politie en de gemeente.

Klachten over snelheid en andere verkeersonveilige situatie kunnen gedeeld worden via het VVN participatiepunt. De meldingen die hier op gemeld worden, worden doorgestuurd naar VVN Steenwijkerland. VVN Steenwijkerland gaat hier vervolgens mee aan de slag.