Snelheidscontrole Middenweg

Sinds kort beschikt VVN Steenwijkerland over nieuwe apparatuur om snelheidscontroles uit te voeren. Aan een lantaarnpaal wordt de apparatuur bevestigd waarna gedurende een week de snelheid in kaart kan worden gebracht. De eerste controle hiermee is uitgevoerd op de Middenweg ter hoogte van het trapveldje wat achter het sportpark de Nieuwe Gagels ligt.

Kinderen spelen op dit trapveldje daarom is het zeker van belang dat automobilisten zich aan de voorgeschreven snelheid houden. De maximale snelheid op dit punt is 30 kilometer per uur. De controle liet echter een zeer verontrustend beeld zien.

Van de 8694 voertuigen reden er ruim 92 procent te hard. Dit geldt voor beide richtingen. Dit betekent dat van de 8694 voertuigen er 8116 voertuigen te hard reden.

De zogenaamde V85 norm ligt op 53 kilometer per uur. De V85 is een landelijk gehanteerde verkeerskundige norm (de V85-regel) om te kunnen bepalen of te hard wordt gereden en of maatregelen nodig zijn. De V85 is de gemeten snelheid die door 85 procent van de automobilisten niet wordt overschreden

De hoogst gemeten snelheid is 83 kilometer per uur. Deze snelheden zijn absurd in een woonwijk. De resultaten van de controle zijn gedeeld met de politie en de gemeente Steenwijkerland.